Nieuw werk van Haley Heynderickx

Het jaar was 2018 en een jonge Amerikaanse met Belgische roots kwam met een topplaat. Nu is er eindelijk een nieuw nummer.

Het zat er aan te komen. Vijf dagen geleden werd al een Amerikaanse tournee aangekondigd en vier dagen geleden was er een eerste "snippet", maar nu is het dan echt werkelijkheid: een nieuwe single van Haley Heynderickx, de enigmatische jongedame die ons zes jaar geleden trakteerde op een fluwelen uppercut met 'I Need To Start A Garden'.

En met de nieuwe single lijkt ze in de botanische sfeer van die plaat te blijven, want hij heet Seed Of A Seed. Maar toch is er duidelijk iets veranderd. Heynderickx lijkt te zingen met meer zelfvertrouwen, al blijft die stem uit de duizend herkenbaar. En die stem ligt op een bedje van akoestische gitaar, tenorgitaar (William Seiji Marsh) en zoete, dromerige celloklanken (Caleigh Drane) in een eenvoudig liedje over kleine gelukjes en over haar ouders die het niet beter wisten, maar op hun beurt het pure geluk probeerden te vinden.

Ze schreef het nummer tijdens de pandemie, terwijl ze eigenlijk aan andere nummers aan het werken was. Aanvankelijk vond ze het zelf niet bijzonder, maar toen haar vriend Tré Burt zei dat hij het leuk vond, werkte ze het toch af.

En ergens diep verscholgen ligt ook een beetje maatschappijkritiek: "'Cause we all need / A sense of lore sometimes / Like I need / A silent mind / In a consumer flood." Het is Haley Heynderickx zoals de fans haar kennen van bij het begin: puur, eenvoudig, dicht bij zichzelf, familie en de mensen die ze graag ziet. En die fans kunnen beginnen aftellen naar een nieuw album.

31 juli 2024
Marc Alenus