Naima Joris eert Daniel Johnston

Op deze manier mag iedereen ons warm houden in afwachting van een album.

Naima Joris debuteerde vorig jaar op indrukwekkende wijze met een eerste titelloze ep. Vijf zwartomrande, intense songs die de pijn en het verdriet bij het verlies van iemand dierbaar een plaats proberen te geven. Breekbare en persoonlijke verhalen die een universele snaar raken en waar je als luisteraar troost, begrip en kracht uit kon puren. Dat leverde haar een allereerste MIA-nominatie op voor 'Doorbraak'.

Zelf vond Naima de afgelopen jaren veel troost, moed en inspiratie in de songs van Daniel Johnston. Daarom besloot ze, in afwachten van het echte debuut, een aantal songs van de betreurde singer-songwriter onder handen te nemen. De tribute-ep wordt verwacht op 27 mei.

De eerste single daaruit is deze eighties-geïnspireerde herwerking van True Love Will Find You In The End.

Naima Joris over het nummer: “Een prachtig nummer dat al vaak gecoverd werd. Ik wilde deze aanvankelijk niet opnemen omdat ik geen originele benadering vond. De ochtend dat we naar de studio trokken kwam ik plots op het idee om er een manisch 80's nummer van te maken. De 80ies sounds die je vaak hoort bij Prince, Eurythmics of op de soundtrack van Flashdance bij dit nummer, ik vind dat contrast wel passen bij de ups & downs van een bipolaire stoornis. Een staat van zijn die me niet onbekend is.”

Op 25 mei staat Naima Joris op 'Unwind' in het OLT Rivierenhof te Deurne.

8 maart 2022
Marc Alenus