Na vijf jaar zijn The Black Angels terug

Het album komt eraan op 16 september via Partisan Records.

De muziek die het meest impact maakt, is die muziek die de werkelijkheid weerspiegelt tot een breedbeeldweergave van de wereld, waardoor het universele wordt gedestilleerd tot iets dat veel herkenbaarder is. Sinds de oprichting in 2004 zijn The Black Angels de vlaggendragers geworden voor moderne psych-rock die precies dat doet, wat één van de vele redenen is waarom het nieuwe album van de groep toepasselijk ‘Wilderness Of Mirrors’ gedoopt werd.

Het is ondertussen vijf jaar geleden dat de fans werden getrakteerd op een album van The Black Angels en ‘Wilderness Of Mirrors’ markeert een triomfantelijke terugkeer met de voet op het pedaal. Politiek tumult, de pandemie en de voortdurende verwoesting van het milieu hebben gezorgd voor voldoende voer voor het kenmerkende geluid en de felle lyrische commentaar.

Eerste single El Jardín, verteld door Moeder Aarde, is een akelig pleidooi ter bescherming van de mens. Het nieuwe nummer komt samen met een officiële video geregisseerd door Vanessa Pia met Austin Amelio (The Walking Dead) en met in de hoofdrol zijn zoon Lev.

13 juni 2022
Marc Alenus