monokimono & Willem Ardui - Vrije Val

Twee voorvechters van de Nederlandstalige pop/elektronica verkennen in de nieuwe single wat er schuilgaat achter een zwart gat.

Monokimono en Willem Ardui (blackwave.) rekenen op Vrije Val af met gevoelens van doelloosheid met stemmen die rond elkaar dansen in een eindeloze draaikolk. De track werd geschreven in een gigantische leegstaande concertzaal. Dat samenkomen in de leegte voel je in het DNA van de track. De stemmen lijken te zweven in de ruimte terwijl de elektronica langs schiet als pulsars.

Na Jij & Ik met Vic Willems en High Op Jou met puntjudith is dit de laatste single voor de release van monkimono's collab-ep 'Jij&Ik' op 3 december. De dag nadien stelt monokimono de ep voor in TRIX in Antwerpen samen met puntjudith, Vic Willems, Frankie Fame, Willem Ardui (blackwave.) en Ruben Lefever (Float Fall), allemaal bevriende artiesten met wie hij samenwerkte voor deze ep.

Voor het artwork bij elke song van de ep bedacht monokimono een dystopische maquettewereld waarin alles is vergaan. Vijf van zijn muzikale helden vinden elkaar tussen de ruïnes om koste wat kost het leven te blijven vieren.

10 november 2021
Marc Alenus