Mira tovert nog bonustrack uit de pet

Ook Mira werkte mee aan 'Besmette Stad'.

Onlangs bracht Mira haar vijfde studio album ‘heilig hart’ uit. Dat wist u al, maar kent u ook het project Besmette Stad? Da’s het multimediale project van deBuren, waarbij meer dan honderd Vlaamse en Nederlandse kunstenaars op zoek gaan naar een artistiek antwoord op de corona-crisis. Ze lieten zich daarbij inspireren door ‘Bezette Stad’, de internationaal vermaarde dichtbundel waarin de Vlaamse schrijver Paul van Ostaijen terugkijkt op de Eerste Wereldoorlog. Het is in 2021 net 125 jaar geleden dat Paul van Ostaijen geboren werd. Het is bovendien 100 jaar geleden dat zijn meesterwerk ‘Bezette Stad’ verscheen.

Mira werd gevraagd om een muzikale bijdrage te leveren door een antwoord te schrijven op ‘Music-Hall’, een impressionistische dichtbundel van Paul Van Ostaijen. En dat deed ze met veel plezier. Het voelde aan als een extra track bij ‘heilig hart’, en zo geschiedde. Shopping Mall kwam uit op 18 maart 2021 als digitale bonustrack bij ‘heilig hart’, en laat dat nu ook de sterfdatum zijn van Paul van Ostaijen.

Shopping Mall - laat u niet misleiden door de taal van de titel – is weer Mira op haar sterkst. Ze zingt in onze moedertaal een opzwepende song over shoppen om een leegte te vullen, over het ontembare verlangen naar onstuimig dansen met een vreemde en elkaars zweet ruiken. En ja, ook wel over shoppen.

20 maart 2021
Marc Alenus