Meau naar Labadoux

Sinds de vorige editie van Little Waves, veroorzaakte deze zangeres een heuse tsunami aan emoties.

De Utrechtse zangeres Meau was één van de revelaties van 2022 dankzij gigahit Dat heb jij gedaan, een nummer dat ondertussen meer dan drieënzestig miljoen keer gestreamd werd. Veel meer dus dan het aantal Vlamingen en Nederlanders samen.

Wij zagen haar aan het werk in C-Mine in Genk en snappen het helemaal. Meau weet het publiek te raken. Singles Blijven Rijden en de samenwerking met Bente Als Geen Ander haalden niet hetzelfde succes als Dat heb jij gedaan, maar deden het ook zeer goed en recente dubbelsingle Helen / Hou Me Vast werd op een maand tijd ook weer meer dan een miljoen keer beluisterd.

Helen is een klein, fijn nummer over zelfzorg en mentale gezondheid en Hou Me Vast is een onvervalst liefdesnummer met een euforische apotheose. Met al dat singlegeweld is het dus geen wonder dat de show in De Roma op 28 april uitverkocht is, maar wie haar toch nog aan het werk wil zien, kan nu ook terecht op Labadoux.

Dat festival vindt plaats tijdens het eerste weekend van mei (5, 6 en 7) te Ingelmunster en heeft naast Meau ook Hooverphonic, Isolde Lasoen, Ruben Block, Heather Nova, Kids With Buns, Flip Kowlier en Starsailor op het menu staan. Meer festivals zullen wellicht volgen, zeker als er ook een heus album aankomt.

28 februari 2023
Marc Alenus