Marina Allen ziet meer achter de realiteit

De in LA wonende muzikant brengt de eerste single uit van de tweede plaat.

‘Centrifics’, de nieuwe plaat van Marina Allen, staat gepland voor release op 16 september en staat vol met verrassende melodieën en hooks, contemplatief, maar ook constant verrassend. Allen is niet je typische singer-songwriter. Ze put uit invloeden zo breed als loftjazz, Karen Carpenter, Meredith Monk en de New Yorkse avant-garde, maar evengoed vindt ze inspiratie bij moderne meesters als Joanna Newsom, Neko Case en Fiona Apple.

Terwijl het meer DIY ‘Candlepower’, dat in de loop van een paar jaar werd samengevoegd, subversief en obscuur was, is ‘Centrifics’ meer gefocust, vrolijker, grappiger en directer. Zinderende melodieën contrasteren met serieuze teksten, terwijl Allens buitengewone bereik en diepte van zang betovert.

Nieuwe single Superreality is een wazige ballad met zwoele jazzy ondertonen die de luisteraar in een verhoogde staat van bewustzijn brengt. De honingzoete stem van Allen neemt ons mee in een  introspectieve dagdroom die start als een pianoballade, maar al snel veel meer wordt.

20 juni 2022
Marc Alenus