Marie Fredriksson van Roxette verliest strijd tegen kanker

Marie Fredriksson is overleden, meldt het Zweedse blad Expressen. De wereldster en Roxette-zangeres overleed maandagochtend na een lange ziekte. Ze werd 61 jaar oud.

“Met grote droefheid moeten we aankondigen dat een van onze grootste en meest geliefde artiesten verdwenen is. Marie Fredriksson stierf op de avond van 9 december in de nasleep van haar vorige ziekte, ”schrijft Marie Dimberg, perscontact en manager voor Roxette en Gyllene keer in een persbericht.

In 2002 werd bij Marie Fredriksson een hersentumor gevonden. In 2009 begon ze echter weer met Roxette op te treden en begon ze opnieuw de wereld rond te reizen. In 2016 werd Roxette's laatste en tiende album ‘Good Karma’ uitgebracht met singles zoals It Just Happens en Some Other Summer.

Fredriksson was een van de leden van de wereldberoemde band Roxette samen met Per Gessle. Roxette werd opgericht in 1986 en is een van de meest internationaal succesvolle bands aller tijden in Zweden. Per Gessle, de andere helft van Roxette, schrijft in een verklaring:

“De tijd gaat zo snel voorbij. Het voelt alsof onlangs nog, toen Marie en ik in mijn kleine appartement in Halmstad zaten te dromen. En wat een fantastische droom die we hebben mogen delen! Bedankt Marie, bedankt voor ALLES. Je was echt een unieke muzikant, een zanger op een niveau dat we bijna nooit meer zullen ervaren. Je schilderde mijn zwart-witte liedjes met de mooiste kleuren. Je was meer dan veertig jaar een geweldige vriend. Ik ben trots, vereerd en blij dat ik zoveel van je tijd, je talent, je warmte, vrijgevigheid en humor heb gedeeld. Al mijn liefde voor jou en je familie. Dingen zullen nooit meer hetzelfde zijn ”

De bekendste hits van Roxette zijn onder meer Listen To Your Heart (1989), Never Ending Love (1986), The Look (1988) en It Must Have Been Love (1990). De laatste had een grote internationale impact, onder meer via de film ‘Pretty Woman’ met Richard Gere. Hun tweede album 'Look Sharp' zorgde voor een wereldwijde doorbraak.

In 1992 maakte Marie Fredriksson een solo-debuut met het album ‘The Constant Journey’, dat werd gevolgd door ‘In a Time Like Spring’ (1996) en ‘The Change’ (2004).

10 december 2019
Marc Alenus