LouisLou nodigt ten dans

De beentjes strekken zal deze zomer geen probleem zijn.

LouisLou, de Gentse organisatie die bekend is van muziek- & swing-dansevenementen, pakt uit met een straf zomerprogramma gevuld met live shows, dans-events en een heuse conferentie in het teken van diversiteit en inclusie, Afro-Amerikaans erfgoed en duurzaamheid. Het wordt een zotte zomer!

 Leni Denorme en Sep Vermeersch, de bezielers van LouisLou, zijn er volledig klaar voor om er samen iets moois van te maken. Hun specialiteit ligt in de swing- en rootswereld en mikt op lindy hop, charleston, ballroom, funk, soul en blues en bijbehorende muziekstijlen.

Alles begint op de Gentse Feesten, maar je zal hen ook kunnen vinden in De Haan aan zee. Op de Gentse Feesten kan je de beentjes strekken op The Hop sh Bam Connection Deluxe o.l.v. Marie-Anne Standaert, een nieuw project van Tom Callens met Royal Garden Blues Liberation Front, het verjaardagsfeestje van Les Croissants Belges (gypsy swingproject van Wim Segers van Compro Oro), een mooie samenwerking tussen de familie De Cauter en de Mortelmans familie én met knallers uit The Birds of Swing project van de Hot Club sessions met Pops & Wops ft. The Birds of Swing & L’ Escaut Blues.

Op het podium kan je, naast de Belgische toppers, ook internationale swingdansers uit Bulgarije en Litouwen vinden, en ook één van dé gezichten van de Gentse Feesten-affiche: Zoe Bizoe. Plaats van het gebeuren: Walter De Buckplein (22 juli) en het Baudelopark (21-23-24 juli).

Dat en de andere zomerplannen van LouisLou kan je hieronder vinden:

21-24 juli: LouisLou’s Dance Madness - Gentse Feesten
23-24 juli: Swinging Europe Network Conference in Gent (Timelab, Kogelstraat 34)
4-6 augustus: Les Grands Bals, swing- en bluesfeesten in De Haan
24-28 augustus: Upside Down, internationaal kunst- en swingdansfestival

 

15 juli 2022
Marc Alenus