Line-up Reggae Geel 2019 compleet

Reggae Geel festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus.

Eerder maakte de organisatie al acts als Buju Banton, Busy Signal en Agent Sasco bekend. Maar intussen is de line-up compleet, voor de editie van 2019 zijn er nog heel wat nieuwe namen gestrikt.

Zakken af naar de eenenveertigste editie van Reggae Geel: de legendarische Rockers. Het is dit jaar de veertigste verjaardag van de gelijknamige film over deze groep Jamaicaanse artiesten. Daarom komen Big Youth, Leroy "Horsemouth" Wallace, Kiddus I, Bernard Collins (van de Abyssinians), KushArt Group, en Lloyd Parks met zijn We The People Band voor de eerste keer ooit de soundtrack live brengen.

Op zaterdag zal Burna Boy de Mainstage op z'n kop zetten. Ook Queen of Reggae Marcia Griffiths, de befaamde Half Pint, Randy Valentine en de King of Dancehall Beenie Man zijn die dag niet te missen acts op de Mainstage.

In de 18 Inch Corner, ook wel het Dubbos genoemd, bouwt Ionyouth Soundsystem een enorme muur van speakers. Ze zijn daar de host sound van deze avond. Op zaterdag neemt het vermaarde soundsystem King Shiloh dit voor zijn rekening, naast een legio aan andere bekende namen uit de dub wereld.

Nog meer uit eigen land komen de Soul Shakers, die zaterdag de Bounce mogen opwarmen voor de grote legends of dancehall Massive B, en voor de eerder aangekondigde Sir David Rodigan meets King Jammy.

Verder zakken op zaterdag ook: Oku Onuora (Jamaica), Mighty Massa (Japan), Alpha & Omega, David Katz & Ras Digby en nog vele anderen af.

Voor wie niet kan wachten tot vrijdag, is er op donderdag 1 augustus al de gratis Pre-Party, waar je van 20u tot 02u kunt losgaan op de sounds van Belgische soundsystems Roots Dynamite, Bong Productions (uit Geel), en Reggae Geel resident Sugar Charly.

Voor meer info en tickets, surf naar www.reggaegeel.com.

Foto: Reggae Geel persbericht.

d252e319-f4ed-40dd-991d-6de39f0f6912.jpg

17 juni 2019
Kevin Vergauwen