Laele komt piepen

Soms word je al eens door elkaar geschud.

Als zangeres verwerk je dan je gevoelens in je muziek en… hussel je de letters van je naam door elkaar. En dus heet het soloproject van Ella Vermeir: Laele. In de muziek uit ze haar gevoelens en probeert ze ze die te begrijpen en een plaats te geven. En dat doet ze goed. Met breekbare stem brengt ze de nummers, begeleid door zachte pianomelodieën en minimale elektronische lijnen. Mooi voorbeeldje daarvan is de allereerste officiële single die klinkt als een uitnodiging: Come Find Me.

Maar eigenlijk gaat de song over de onzekerheden waarmee de zesentwintigjarige kampte nadat het voorbije jaar, ook op persoonlijk vlak erg moeilijk was. “Deze periode heeft mijn sluimerende onzekerheid en twijfels extra uitvergroot. Ik werd echt met mezelf geconfronteerd, met de angst om te falen en niet goed genoeg te zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen soms onzeker is. En die overtuiging heeft me uiteindelijk ook geholpen om toch door te gaan met mijn muziek. Dat, en het inzicht dat iets (en ik) nooit volledig perfect kan zijn, en dat dat ook niet hoeft”, zegt ze.

Voor deze beklijvende song werkte Vermeir samen met producer Tom Soetaert (Outer, Sohnarr) en Mirek Coutigny, de post-klassieke pianist die vorig jaar een tweede album uitbracht. Samen leveren ze een eerlijke en bloedmooie track af, die het beste doet verhopen voor de ep die in februari 2022 het licht moet zien.

28 april 2021
Marc Alenus