Mirek Coutigny stelt nieuwe plaat voor

Liefhebbers van post-klassiek worden verwacht in Club Telex te Gent.

Vandaag kwam de tweede plaat van Mirek Coutigny uit. De voorbije jaren sleutelde de pianist en producer aan een eigen klankwereld met elektronische en akoestische instrumenten. Hij improviseerde verder op schetsen die hij in de loop van de laatste tien jaar bijeen schreef en herwerkte deze voor piano, strijkers, percussie en elektronica.

Dat komt mooi tot uiting in zijn nieuwe plaat The Further We Ventured’ waarop je in de instrumentatie een spannende tegenstelling vindt tussen elektronica die de randstad reflecteert en een rijke range aan klassiek instrumenten die staat voor de diversiteit aan mensen en hun verhalen die in die verstedelijkte omgeving leven.

Eerder verschenen al de singles Atlas en Positive Loops die je hieronder kan beluisteren. Daarop zijn vergelijkingen met Jóhann Jóhannsson of Ólafur Arnalds nooit ver weg en is het telkens weer verrassend hoe mooi de klassieke instrumenten blenden met de elektronica.

Na de eerste plaat werd een liveset uitgewerkt met Jonathan Bonny (percussie) en Jolien Deley (cello). In deze formatie wonnen ze enkele maanden ‘Verse Vis’, het concours voor jong talent van het festival Leffingeleuren en staan ze vanavond (13 februari 2020) in Club Telex te Gent samen met Jan Swerts.

Mirek Coutigny studeerde hedendaagse compositie en elektronica. Dat laatste mondde uit in een elektronische herwerking van ‘The Further We Ventured’ , die later uitgebracht wordt.

13 februari 2020
Marc Alenus