Kids With Buns heeft debuut klaar

Twee jaar nadat hitsingle Bad Grades werd uitgebracht en één jaar nadat ze als Spotify Equal-artiest op een Times Square-billboard stonden, is het album klaar.

Kids With Buns heeft debuut klaar

'Out of Place' luidt de titel van het debuut van Kids With Buns. Naar alle waarschijnlijkheid zal de plaat midden oktober verschijnen. Het persbericht heeft het over een collectie nummers over opgroeien en je voelen als een buitenbeentje, maar dan vertaald naar een verzameling verdrietige knallers.

Ontstaan in een zelfgemaakte thuisstudio, waar Amber en Marie praktisch de hele zomer doorbrachten, werd 'Out of Place' opgenomen en geproducet door Mathias Stal (1712, Bad Grades). Met behoud van de kenmerkende sound - Marie's androgyne stem en Ambers pakkende gitaarhooks - markeren de laatste singles een stap naar een meer uptempo en extravert geluid.

Na een succesvol optreden op ESNS 2022, dat hen een plek opleverde in de top vijfentwintig van het festival zoals gekozen door 3voor12, verruimt Kids With Buns de horizon. Bij de plaat hoort een indrukwekkend internationaal tourprogramma met optredens op Down The Rabbit Hole, Pukkelpop en Reeperbahn in aanloop naar de eigen releaseshows in de grote zaal van de Ancienne Belgique en De Helling in Utrecht. Met 'Out of Place' lijkt het verhaal van Kids With Buns nu helemaal begonnen.

1 september 2023
Bert Gysemans