Katy Kirby brengt nieuwe plaat naar BKS

Met de derde single kondigt de Amerikaanse het tweede album aan op ANTI.

Deze zomer stak Katy Kirby opnieuw het hoofd op, maar dit keer niet meer bij Keeled Scales, waar de debuutplaat uitkwam, maar bij ANTI. Cubic Zirconia was het begin van een offensief dat verderging met Table en nu een vervolg krijgt met Party Of The Century en de aankondiging van 'Blue Raspberry', het tweede album dat op 26 januari uit zal komen.

"Ik schreef Party Of The Century op FaceTime met mijn vriend Christian Lee Hutson, waarbij ik een beetje lukraak de songteksten stuurde die we in onze respectievelijke aantekeningen hadden opgeslagen", zei Kirby over de creatie van het nummer. "Het werd een dansbaar, halfzoet liefdesliedje over het zoeken naar verbinding terwijl alles buiten doet vermoeden dat de chaos waarschijnlijk nooit zal stoppen. Het gaat ook een beetje over natuurkunde en anti-natalisme, en klimaatverandering, en ook over hoeveel we van onze vrienden houden. Toen we de opnames maakten Ik vroeg mijn band om te proberen het te laten klinken als een nummer van Ed Sheeran, wat ze weigerden."

n de clip zien we Kirby die ontspant en rondhangt met vrienden en bandleden voor een schitterende achtergrond. Luister naar het nummer en bekijk hieronder de nieuwe songtekstvideo.

Gisteren werd Katy Kirby aangekondigd als één van de namen voor BKS 2024.

29 november 2023
Marc Alenus