Kameel verwacht eerste album

Kameel slaat op hol.

Het zou een grappige kop kunnen zijn in een regiokatern van Het Laatste Nieuws, maar het is bittere ernst. Kameel is immers het energieke trio topmuzikanten Patrick Steenaerts (gitaar), Hans Mullens (bas) en Geert Roelofs (drums). Op 28 februari 2020 verschijnt hun debuutalbum 'Barkas', een zeer eigenzinnige en bijzonder dynamische debuutplaat met ionvloeden uit rock, jazz, psychedelica, avant-garde pop, ambient en blues die bol staat van de instrumentale composities vol experiment en mooie melodieën. Soms dansbaar, dan weer grillig, scheef of hoekig, maar altijd zonder compromissen.

Opener en eerste single Greg zegt meer dan deze woorden. Deze filmische en groovy track roept beelden op van wiegende kamelenbulten onder een hete zon en met een paar stevige borrels op. Dit is voer voor fans van Marc Ribot, Arto Lindsay, Deerhoof, John Zorn en aanverwanten. Voor jazzfans die niet bang zijn van wat punk en punkers die niet vies zijn van wat jazz.

'Barkas' werd in de zomer van 2019 opgenomen in de GAM Studios met producer Micha Volders (producer van oa Whispering Sons, The Sore Losers, The Germans, Gruppo Di Pawlowski …) achter de knoppen. Voor het artwork zorgde Onno Hesselink in samenwerking met fotograaf Alex Salinas en die lieten zich duidelijk niet enkel inspireren door de bandnaam.

Voor een dolle rit op deze kameel kan je terecht op volgende plaatsen:

8.01 Hnita Jazz Bar – Heist o/d Berg
01.03 De Wolwinkel – Geel (album release show)
19.03 Café Café - Hasselt
05.04 De Wolwinkel – Geel
31.05 De Wolwinkel – Geel
25.06 MUZECafé – Heusden-Zolder
25.09 Jazzzolder - Mechelen

5 februari 2020
Marc Alenus