John Prine overleeft corona niet

Vannacht konden we de slaap niet vatten. Was het de supermaan of de zorgen die de coronacrisis die ons parten speelde?

Hoe dan ook: een en ander maakte dat we rond de klok van vier getuige waren van het binnenlopen van het slechte nieuws dat John Prine was overleden. Vorige week brachten we al het nieuws dat de legendarische singer-songwriter in het ziekenhuis lag met symptomen van COVID-19 en van het feit dat ook zijn optreden in het Rivierenhof deze zomer wel eens in het gedrang zou kunnen komen.

Die voorspelling komt nu helaas uit en wel op een heel definitieve manier. Nooit zullen we nog deze rasmuzikant aan het werk kunnen zien. Twee jaar geleden bracht Prine nog een laatste album uit en op het eind van vorige zomer zou hij daarmee al naar Antwerpen komen. Dat kon niet doorgaan (door een heupblessure) waarna hij naar De Roma zou komen. Ook dat ging niet door en nu is ook de derde kans definitief verkeken.

Er rest enkel nog zijn indrukwekkende catagolus waaraan dit jaar nog twee singles werden toegevoegd door zijn samenwerking met Swamp Dogg: Please Let Me Go Round Again (wat dus niet zal gebeuren) en het toepasselijke Memories (wat dat is alles wat er overblijft).

8 april 2020
Marc Alenus