John Prine is ernstig ziek

John Prine zal nu ook wellicht niet naar het Rivierenhof kunnen komen.

Op 18 februari zou John Prine in de Roma staan. Dat concert werd afgezegd omwille van een heupblessure die de drieënzeventigjarige singer-songwriter had opgelopen. Op 26 augustus zou de man naar het Rivierenhof in Deurne komen, maar ook dat ziet er nu twijfelachtig uit, want Prine is sinds vorige donderdag opgenomen in het ziekenhuis met symptomen van het coronavirus. Dat meldt zijn familie op Twitter. Inmiddels ligt hij aan de beademing. Zijn situatie zou zelfs  kritiek zijn.

Het is ondertussen vijftien jaar geleden dat Prine nog op Belgische bodem stond. De Amerikaanse folk- en countrymuzikant, voor sommigen de beste singer-songwriter ooit, staat ondertussen vijftig jaar op de planken.

Met zijn debuutalbum, eenvoudig getiteld ‘John Prine’, ontpopte de voormalige postbode uit Chicago zich in 1971 tot de kroniekschrijver van het alledaagse bestaan. Dit leverde hem een flinke schare fans op, waaronder ook Bonnie Raitt, Bruce Springsteen en Bob Dylan. Die laatste speelde zelfs anoniem mee op een van zijn eerste clubconcerten.

Doorheen de jaren schreef Prine behoedzaam een indrukwekkend oeuvre bijeen. In 2018 voegde hij hier een twintigste album aan toe ‘The Tree of Forgiveness’. Een album dat zowel door fans, critici als collega’s met de loftrompet werd onthaald.

We duimen voor een snelle genezing en of hij dan alsnog kan komen, zien we dan wel.

30 maart 2020
Marc Alenus