Januari brengt Brussels Jazz Festival

Na twee geannuleerde edities en één ingekort festival, is er in 2024 terug voor een tiendaagse jazz-rit.

Januari brengt Brussels Jazz Festival

Van 11 tot 20 januari 2024 staan er op het programma: drie nieuwe projecten van pianist en artiest in residentie Casimir Liberski, een feestelijke viering van het Belgische W.E.R.F. records, een ligconcert op het podium van Studio 4 en een unieke ontmoeting tussen jazz en poëzie. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog levende legendes van de spiritual jazz en een Zuid-Afrikaans slotakkoord.

Casimir Liberski mag zijn ding doen op 12 januari met Amerikaanse legendes Greg Osby, Larry Grendier en Nasheet Waits, gaat op 13 januari op elektronische exploratie met Roman Hiele en Tolouse Low Trax en toont ten slotte tijdens een solo-optreden (18 januari) de eigen veelzijdigheid. 

Donder (14/1),  Anneleen Boehme solo, Gingerblackginger  en Sophie Tassignon (16/1) en Don Kapot (17/1) zetten de verjaardag van W.E.R.F. Records in de verf.

En dan is er nog Oerhert, het merkwaardige project van schrijfster en performer Astrid Haerens en muzikante Mariske Broeckmeyer, waarover we hier ook al berichtten, op 19 januari.

En da's nog lang niet alles. Tickets en info vind je hier.

 

 

11 november 2023
Patrick Van Gestel