Maris kondigt nieuw album aan

Zangeres en multi-instrumentaliste Mariske Broeckmeyer is geen onbekende bij W.E.R.F. records.

Eerder bracht ze er het prachtige album 'By Virtue Of The Absurd' uit en niet veel later volgde de ep 'The Tyranny Of Temperance'. Naar aanleiding van AMOK festival, het tweejaarlijkse festival van Kunstencentrum KAAP, waar W.E.R.F. records gevestigd is, gaf KAAP Maris en de beloftevolle jonge dichteres Astrid Haerens, die eerder dit jaar de prestigieuze poëzie debuutprijs in ontvangst mocht nemen, de opdracht om samen een project uit te werken op de grens van muziek en literatuur en poëzie. 

De artistieke vonk sloeg reeds na slechts enkele repetities over tussen beide dames en al snel werd besloten om de gezamenlijke artistieke creaties in te blikken. In de studio schakelden ze nog een derde partij in, de bijzondere celliste Jasmijn Lootens. Als basis voor de spoken word, die Astrid Haerens zelf uitvoert, werd gewerkt rond haar bundel 'Oerhert'. Deze teksten werden ten dele vertaald naar het Engels.

Op 19 januari verschijnt de plaat getiteld 'Anger's Family Tree'. De titeltrack, een vertaling van Haerens' gedicht De Stamboom Van Boosheid, biedt een eerste blik op wat ons te wachten staat en klinkt heel goed: beetje Björk, beetje Buffy Sainte-Marie, maar vooral helemaal zichzelf.

In januari en februari kunt u dit project overal ten lande live zien met dank aan JazzLab. Meer info op www.jazzlab.be.
9 november 2023
Marc Alenus