Is er iets dat Maya Hawke niet kan?

In juni kondigde ze haar volgende album aan. Nu is er een tweede single.

Met Thérèse, de eerste single uit haar aankomende album 'MOSS', wist Maya Hawke meteen onze interesse te wekken. Die track hint naar het omstreden schilderij 'Thérèse Dreaming' van Balthus, maar is zelfs zonder die wetenschap meer dan de moeite van het luisteren waard.

Hawke is dan ook niet de eerste de beste. Als actrice is ze waarschijnlijk het best bekend als Robin Buckley uit de populaire Netflix reeks 'Stranger Things'. Ze zal binnenkort ook te zien zijn in 'Asteroid City' van Wes Anderson’s en in 'Maestro', een biopic over componist Leonard Bernstein van regisseur Bradley Cooper. Hawkes kreeg artistiek bloed mee van haar ouders Ethan Hawke en Uma Thurman. In 2021 bracht ze haar debuutalbum 'Blush'  uit en op 23 september volgt dus al een opvolger.

Haar nieuwste single Sweet Tooth komt daar ook uit. Zoals de titel al suggereert is het een zoet liedje dat een gevoel van blijdschap veroorzaakt. Dat is geen toeval. Het nummer is het laatste dat voor de plaat werd geschreven. Christian lee Hutson namen al een eerste versie op in Nashville en na afloop voelde Hawke zichzelf ook erg opgetogen en vol vertrouwen dat dit nummer op de plaat moest en zou komen.

18 augustus 2022
Marc Alenus