Het Black Album van Weezer komt er dan toch

Weezer komt eindelijk met het langverwachte ‘Black Album’.

Vorig jaar bracht Weezer niet het aangekondigde ‘Black Album’ uit, maar wel ‘Pacific Daydream’, een album dat hen ook tot in de AB bracht. Nu komt de band dan toch met de eigenlijke opvolger van ‘The White Album’.

De eerste single uit de plaat heet Can’t The Knock The Hustle en is geen cover van Jay-Z.  Volgend jaar zou dan het album volgen, maar een precieze datum is nog niet gekend.

De nieuwe single is een productie van Dave Sitek (TV On The Radio). In de clip speelt ene Rivers Wentz de hoofdrol. De man met de zonnebril is echter Pete Wentz van Fall Out Boy, de bekende zonnebril is die van River Cuomo.  

De single werd op een originele manier aangekondigd. Eerst was er een Yelp-account dat gedeeld werd door het officiële twitteraccount van Weezer. In alle beoordelingen op het account kwamen de woorden:Can’t knock the hustle! / Hasta luego / Hasta luego / Hasta luego / adios” voor.  Gisteren gebeurde hetzelfde op Tripadvisor. De woorden blijken uiteindelijk de tekst van het refrein van Can’t The Knock The Hustle te zijn.

11 oktober 2018
Marc Alenus