Hermano komt terug

De Californische stoner-rockband brengt op 4 oktober 'When The Moon Was High...' uit op Ripple Music met een nieuw nummer (het eerste in vijftien jaar). 

Toen de vijf van Hermano (met als frontman Kyuss-zanger John Garcia) samen met Ripple Music opperhoofd Todd Severin bezig waren aan de heruitgaves van de backcatalogus op Ripple Music, ontstond er zowaar spontaan een nieuw nummer. Je kan Breathe hieronder beluisteren. Tijdens dit proces ontdekte de band waardevol materiaal, terwijl ze tapes, banden en gekoesterde herinneringen opnieuw bekeken die ze in die zesentwintig jaar hadden verzameld. Want niet alle nummers zijn nieuw. Het tweede nummer bijvoorbeeld, Never Boulevard, werd al opgenomen in Cincinnati in de winter van 1998, maar werd nu afgewerkt. 

Deze zogenaamde "limited edition" wordt aangevuld met vier nooit eerder gehoorde livetracks. Brother Bjork komt van het optreden op het Willem Twee Poppodium in 2004 (een show die nog steeds wordt geprezen als één van de beste die Willem 2 ooit heeft georganiseerd). De andere live nummers komen van een show op Hellfest in 2016. Na acht jaar niet samen te hebben opgetreden, gaven ze er zo'n lap op dat het publiek amper kon vatten waarom deze band niet meer bestond. 

5 augustus 2024
Bert Gysemans