Foo Fighters zijn er klaar mee

Het gaat natuurlijk over hun nieuwe album.

Dave Grohl is naast de 'nicest guy in Rock 'n' Roll' ook één van de drukste mannen uit de rockwereld. Podcasts, interviews, documentaires, soloprojecten. We zouden bijna vergeten dat hij ook nog frontman is van een vrij populair bandje genaamd Foo Fighters.

Die band zou alvast klaar zijn met hun nieuwste worp. Drie jaar na 'Concrete And Gold' hebben Grohl en co. de laatste hand gelegd aan een nieuw album. Dat liet Dave weten in een gesprek bij de Bill Simmons Podcast. Tijdens een gesprek over het schrijven van songs liet hij het volgende ontvallen: 

“We just finished making a record. Some of those songs, the best ones happen in 45 minutes. Then there’s other songs — there’s a riff on the new record I’ve been working on for 25 years. The first time I demoed it was in my basement in Seattle.”

Wat later liet hij ook verstaan dat hij aan een documentaire werkt over het leven in een tourbusje. Rock 'n' Grohl-fanaten zullen hun tijd dus goed weten te besteden in de komende maanden. Wanneer het nieuwe album van Foo Fighters zal verschijnen is nog niet geweten, maar wij houden u op de hoogte. In de tussentijd kan u de podcast met Grohl hieronder beluisteren.

 

12 februari 2020
Nick Van Honste