Eerste clip uit 'Escape Somehow'

Cocaine Piss is dan wel niet meer, maar de Belgische punkscene heeft een meer dan waardige opvolger.

In april verscheen 'Escape Somehow', de tweede plaat van het Limburge trio Peuk, een krokante mix van sludgepop en riotgrrrlpower die tien nummers lang beukt en briest. 

Met Nele Janssen heeft Peuk een frontvrouw pur sang aan het hoofd. Ze speelt gitaar, schrijft alle nummers en beschikt over een strot die je bij je nekvel grijpt. Ze speelt ook de hoofdrol in de eerste clip, die bij een nummer uit de nieuwe plaat werd gemaakt. Inconvenient is Peuk ten voeten uit. Jacky Willems (Heisa) ramt op de bas en swingende stormram Dave Schroyen (ex-Evil Superstars, ex-Millionaire) geselt de drumvellen als een manische flagellant.

"De clip werd gemaakt door Limburgs creatief manusje-van-alles Senne Driesen, die eerder al clips voor The Guru Guru en Tonsils maakte”, vertelt Nele,  “De combinatie van video en animatie toont de relatie tussen realiteit en waanzin, tussen het objectief waarneembare en de persoonlijke mentale beleving.  Als in Take On Me een droomwereld werd geschetst, dan is Inconvenient de nachtmerrie."

Foto: Eva Vlonk

24 mei 2023
Marc Alenus