Een geluk bij een ongeluk voor Pigs In Blue Glue

Vrijdag de dertiende. Was er een betere dag te bedenken voor een release

Een geluk bij een ongeluk voor Pigs In Blue Glue

Een ongeluksdag zegt u? Niet zo in Spanje, waar dinsdag de dertiende als ongeluksdag gezien wordt. En laat nu net dit land op het Iberisch Schiereiland al enkele jaren de thuisbasis zijn van Marc Vranken, alias Marx BlueGlue, de helft van Pigs In Blue Glue. De andere helft van het gezelschap, Reinzwein Van Praet, resideert nog steeds in hometown Londerzeel.

Nieuwste worp heet For All The Shy People, met op de keerzijde van deze double A-single Dividers. De jaren tachtig waren (en zijn nog steeds) prachtig. De tekst en muziek van For All The Shy People is een statement tegen pesten en kreeg begin dit jaar vorm. Met een gelukkig toeval wordt de song openbaar gemaakt tijdens de STIP IT-campagne tegen pesten: wees geen wegkijker en kom op tegen pesten.

Op Dividers gaat Killing Joke een potje flikflooien met de Sisters Of Mercy (of zoiets van dien aard). Het resultaat over de verdeeldheid zaaiende social media kan u beluisteren op de Pigs In Blue Glue-bandcamp pagina. Voor enkele luttele duiten steunt u dit stelletje ouwe punkers om hun zwijnerijen verder te kunnen zetten. Doen, zouden we zeggen.

 

14 september 2024
Patrick Van den Troost