Dubbelalbum voor Big Thief

Geen twee aparte albums ditmaal, maar wel een dubbelalbum.

In 2019 bracht Big Thief met ‘U.F.O.F.’ en ‘Two Hands’ kort na elkaar twee platen uit. Dat er volgend jaar iets op komst was, was na Sparrow, Little Things, Certainty en Change al zo klaar als een klontje, maar wat precies weten we nu pas: een dubbelalbum dus met de prachtige titel ‘Dragon New Warm Mountain I Believe In You’. Het is aftellen tot 11 februari.

De plaat is het gevolg van vier verschillende opnamesessies tijdens dewelke Adrianne Lenker, Buck Meek, Max Oleartchik en James Krivchenia diep doken in het gekende receptenboek van de band en een uitgebreid verslag schreven over hun groei, zowel individueel als als band.

Vijf maanden van intens creëren, leverde maar liefst vijfenveertig afgewerkte nummers op. Twintig daarvan werden bewerkt tot de twintig waaruit ‘DNWMIBIY’ bestaat. Twintig nummers die de vele gedaantes van de band op één album vat en de inherente spirit van Big Thief om steeds dieper, breder en meer mysterieus te gaan, bewijst.

Wie ook diep wil duiken in de ontstaansgeschiedenis van de plaat, kan hier terecht. Voor wie tijd wil stelen, is er de nieuwe track:

+ Pre-order via the 4AD Store here for the chance to win a signed screen print +
+ Pre-order on recycled vinyl here +
+ Pre-save and pre-order on all platforms here +

Op 19 februari staat Big Thief in het Koninklijk Circus.

16 november 2021
Marc Alenus