DIRK. is terug

Een nieuw album volgt in het voorjaar van 2023.

De jeugdpuistjes zijn uitgeknepen, de schouders breder geworden en de baby face verdwenen. DIRK. doet de kapitalen in de naam alle eer aan en is klaar om mee te spelen met de grote jongens. Dat bleek al deze zomer op Pukkelpop en uit de a-typische single Snoozefest van dit voorjaar, maar nu ook uit de titeltrack van het derde album die vandaag wordt vrijgegeven.

Het contrast met de vorige single kan niet groter zijn. Idiot Paradise is een knoeperd van dik vier minuten met een geweldige dynamiek, een oorwurm van een melodie en hooks die gerust vijfhonderd kilo rundsvlees kunnen torsen. En dan hebben we het nog niet over het najaarsonweer aan gitaar- en drumgeweld dat uitbarst aan het eind.

Zweerde de band op 'Cracks In Common Sense' nog bij kort en krachtig, dan durft DIRK. nu echt eens serieus werk te maken van de opbouw van een nummer. Het talent voor snedige slimme popsongs had frontman Denturck altijd al en die sloegen ook aan bij het Stubru-publiek, maar hier komt dat talent pas echt tot bloei.

Op 31 maart 2023 wordt de AB omgetoverd tot 'Idiot Paradise' (info/ tickets), waarna in de zomer de festivals voor de bijl gaan!

18 oktober 2022
Marc Alenus