Desertfest trekt een blik Belgische bands open

De internationale bezoekers van het festival kennen zonder twijfel Amenra, Oathbreaker of Wiegedood, maar dat er meer in ons land is als die grote bands (én bier én friet), wil de organisatie even onderstrepen.

Fire Down Below zijn in het stonerwereldje zeker en vast geen onbekenden. Gestaag bouwen ze aan hun reputatie, van openen voor Mothership, tot openen voor Fu Manchu en via Ripple Fest nu op het podium in Trix. The Progerians uit Brussel, zetten we enkele weken geleden nog in de bloemetjes in verband met de release van hun nieuw album. Verwacht je alvast aan een wilde mix van hardcore punk en doomsludge, zonder enig compromis.

En er is ruimte voor meer harde bands, Vonnis, de Gentse meesters van hardcore, grind en noise.

Thuisspelers Aldo Struyf (Millionnaire, Mark Lanegan Band) en de Antwerpe blueszanger Big Dave mogen met hun Crayon Sun niet ontbreken op dit Antwerpse feest. 30,000 Monkies waren al eerder bekend gemaakt, maar staan terecht in dit chauvinistische lijstje.

Als laatste band werd het West-Vlaamse psychedelische instrumentale spacerock trio Grotto toegvoegd. 

Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar, zowel weekend- als dagtickets, maar met de al eerder bekend gemaakte namen als Sleep, Truckfighters, Ty Segall & Freedom Band, Zeal & Ardor, Eyehategod en Pelican lijkt het ons niet onwaarschijnlijk dat het festival dat plaatsvindt op 18, 19 en 20 oktober zal uitverkopen.

8 juli 2019
Bert Gysemans