Derde single uit postume plaat van Tiny Legs Tim

U heeft nog niets te doen op 28 november? Dan kunt u één van de grootste bluesartiesten, die ons land ooit rijk was, herdenken.

Derde single uit postume plaat van Tiny Legs Tim

Exact een jaar geleden overleed Tim De Graeve, aka Tiny Legs Tim. Een paar maand daarvoor had hij zes songs opgenomen met dezelfde band waarmee hij 'Call Us When It's Over' opnam in Room 13 in Gent.

“Dat ging heel vlot”, herinnert drummer Bernd Coene zich. “Tim had teksten en riffs maar de nummers waren nog niet af. We hebben er als band ter plekke verder aan gewerkt. Dat verliep heel organisch. De songs zijn live opgenomen in dezelfde ruimte. Tim stuurde ons. De sfeer wist hij wel al, maar hoe er te geraken nog niet, dat zochten we samen uit. En Tim was een perfectionist. Hij was tevreden over de zangpartijen van drie van de zes nummers. Die songs (‘Death Bells Ringing’, Better Man en Ain’t Built For Speed) staan dan ook op ‘Sing My Title’ en zijn de drie singles van de plaat. Ain’t Built For Speed heeft een hill-country-blues-vibe."

'Sing My Title' wordt niet alleen de titel van het postuum album van Tiny Legs Tim. Op 28 november herdenken vrienden en familie hem met het eenmalige 'Sing My Title'-concert. Daar wil je toch bij zijn? Meer info over tickets en show onder de muziek.

Ticketverkoop 'Sing My Title: Artists & Friends Celebrating Tiny Legs Tim', 28 november, Ha Concerts (Handelsbeurs), Gent. Special guests: Bruno Deneckere, Steven Troch, Guy Verlinde, Simon Raman, Sep Vermeersch en Missy Sippy All Stars. Omwille van de grote interesse werd de zaalcapaciteit uitgebreid naar het maximum. Allerlaatste tickets nu in verkoop.

18 november 2023
Marc Alenus