Debuutplaat van Samowar komt dichterbij

Zeven jaar, zo lang is het al geleden dat Leen Diependaele het tot in de finale van Humo’s Rock Rally schopte.

Debuutplaat van Samowar komt dichterbij

En toch is er nog altijd geen album van gekomen voor Samowar. Het bleef voorlopig bij een ep en de single Splinter. Die laatste verscheen in oktober van vorig jaar en blijkt nu de eerste verre voorloper te zijn van ‘Leeway’, de langverwachte debuutplaat. Die komt eraan in september en is een productie van Stan Lee Cole. Ook Andrew Claes (STUFF., Internal Sun) werkte eraan mee.

Ondertussen is er al een nieuwe single, die alvast onze Spotifylijst haalde. London Lion verwijst dan wel naar de Britse hoofdstad, maar werd geschreven in Comacina (Italië) na het zien van de Bob Dylan docu ‘No Direction Home’. “Het gaat over een zoektocht naar dualiteit (city vs jungle vibe) én de dialoog tussen de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten die we allemaal in ons dragen. Het gaat over je eigen plek veroveren en in beweging blijven. Over durven springen en blijven zoeken naar antwoorden omdat vragen vaak interessanter zijn”, aldus Diependaele.

Met de nieuwe single waagt Samowar zich in het vaarwater van Roby, Goldfrapp en Róisin Murphy met ook een knipoog naar La Roux. De elektronica klinkt halfweg behoorlijk industrieel, maar een saxofoon zorgt voor verzachtende balsem. De clip werd gedraaid samen met Regina Keizer die niet alleen het concept bedacht, maar ook nog eens alle outfits bedacht.

3 juni 2021
Marc Alenus