Samowar - Splinter

Samowar - Splinter

Zes jaar na haar debuut, graaft Samowar de strijdbijl weer op.

Samowar is het elektronicaproject van Leen Diependaele waarmee ze in 2014 doorstootte tot in de finale van de Rock Rally. Na heel wat projecten in theater en in andermans bands (Reymer, Marcel Vanthilt, Pepieyaya) krijgt haar titelloze ep uit 2014 volgend jaar eindelijk een waardige opvolger met het debuutalbum ‘Leeway’, waaraan ze samen met o.a. Stijn Cole (Stan Lee Cole, Scheire en de schepping) en Andrew Claes (STUFF., Internal Sun) werkte, en waarvoor ze inspiratie haalde bij Kate Bush, Björk, Goldfrapp en Kylie Minogue.

Eerste wapenfeit uit het aankomende album is de single Splinter. Daarop horen we de bekende signatuur van Diependaele die met een loopstation, elektronische beats en haar warme, ontwapenende stem aan de slag ging op een kronkelig pad, dwars door het elektropoplandschap.

De track start lieflijk met golfslag en Diependaeles stem die komt aanwaaien, maar al snel beuken de beats als golven tegen de golfbreker. “I want to go for it/ I want to push limits/ Let’s give it a try” klinkt het toepasselijk en wat volgt is een dolle, maar zalige rit over elektronische golven.

De prachtige clip mogen we nog niet delen, maar de track zelf kan je weekend wel al kleuren:

Samowar · Splinter

Op 23 oktober speelt Samowar live in Trix. Meer info hier 


 

15 oktober 2020
Marc Alenus