De Delvers worden wakker

WAKE UP! Genoeg geweest! De band slaat met de muzikale vuist op tafel.

Het kan verkeren. De gigantische crisis die de event- en cultuursector lam legt en de politieke spelletjes, die achter de schermen gespeeld worden, hebben ertoe geleid dat de media de song Wij Worden Wakker van De Delvers een tweede leven gaven. De boodschap in het lied, dat we destijds bij daMusic afstempelden als “een gele hesjes Ramones-rocker” is duidelijk: “Wij wonen onder de grond / Onze plannen bijna rond / Wij zijn op zoek naar de valsspelers van de groep / Wij worden wakker.” Daarbij delen ze een dikke veeg uit naar de vervuilde politieke pan.

Want dat er oneerlijke politieke spelletjes spelen en factoren als social distancing te pas en te onpas gebruikt worden om bepaalde economische sectoren onder schot te houden en anderen net buiten schot te zetten, is voor niemand nog een geheim. Lobbywerk viert hoogtij. En daarbij staat de culturele sector niet al te sterk in de schoenen.

En daarom stuwen De Delvers, liefst met alle collega-artiesten, muzikanten, freelancers hun boodschap vanuit de ondergrond naar boven. Met de muzikale rockvuist op tafel. Nu onder andere ook te beluisteren op Studio Brussels #IkLuisterBelgisch-link of hieronder.

WIJ WORDEN WAKKER!

13 augustus 2020
Johan Giglot