daPremière: Zen Mother - Sleep

Deze single verschijnt tegelijk met het derde album van de band.

daPremière: Zen Mother - Sleep

Zen Mother is een avant-rockband rond het kernduo Monika Khot en Adam Wolcott. Khot is ook lid van de Amerikaanse noise-rockband Daughters. Vandaag (6 mei) brengen ze het derde album ‘Millennial Garbage Preach’ uit en dat vieren ze met een clip voor tweede single Sleep, een nummer waarbij je onmogelijk in slaap kan vallen, want de elektronica klinkt als de mitraillettes van een vastberaden bataljon dat de stellingen niet wil verlaten en de stem van Khot lijkt op onheilspellende wijze de Apocalyps aan te kondigen.

De videoclip, geregisseerd door Danger Charles, is een boeiende korte film over een alien in de vorm van een vrouw die een man stalkt om zijn herinneringen en emoties te stelen in een poging om meer mens te worden. Het verhaal is geïnspireerd op ons huidige technologische klimaat, waar we een onzichtbare aanwezigheid van machinaal leren al onze oppervlaktegeheimen voeden om ons leven op de één of andere manier rijker te maken. De dubbele tong en het vervormde beeld roepen het gevoel van dysmorfie op, terwijl ze probeert met ons te assimileren. En we kunnen bijna meevoelen met haar nieuwsgierigheid terwijl ze de prooi besluipt.

De man in het verhaal probeert ons te waarschuwen: als we er niet in slagen onze menselijkheid te behouden, blijven we achter als lege omhulsels die door de straten van een buitenaards landschap lopen. Bekijk de clip hieronder in première voor België.

6 mei 2022
Marc Alenus