daPremière - Steven Troch Band - That's Life

Hij leverde al diensten aan Tiny Legs Tim, Guy Verlinde en The Craving Deer, maar hij heeft ook een eigen band en daarmee brengt hij de eerste single uit een nieuw album.

Zanger en harmonicaspeler extraordinaire Steven Troch is al jaren één van de hoofdrolspelers in de Belgische bluesscene. Zijn muziek is echter niet onder dat ene hoedje te vangen. Op soloplaten en in samenwerkingen waadt hij door een breed en gevarieerd muzikaal landschap.

Met derde album ‘The Call’ zal hij dat nog eens extra in de verf zetten. Het album verschijnt op 15 april 2022 via Sing My Title/NEWS als een plaat van de Steven Troch Band en staat met één voet in de vorige eeuw en de andere in het heden. Tot de band behoren ook Matt T Mahony, Liesbeth Sprangers en Bernd Coene.

Blues is nog steeds een belangrijk onderdeel van de sound van de plaat, maar in plaats van te vertrouwen op het beproefde recept, wordt het rijkelijk besprenkeld met andere ingrediënten. Keer op keer wordt de luisteraar verrast door veranderingen in timbre, tonaliteit en tempo. De nummers op het album zijn hersenschimmen en halve waarheden die wachten op een kans om verteld te worden.

Morgen, 18 februari wordt de single That’s Life gelanceerd met bijhorende video als eerste single en start de pre-order campagne voor de vinyl en cd, maar hieronder kan je de fantasierijke clip van That’s Life al eens bekijken. Het nummer gaat over hoe het leven soms in een rush aan ons voorbij gaat. Bij dat besef ga je dan op zoek naar de zin van het leven, net als de karikaturen in de video. Zij dwalen rond in een koloniaal decor waarvoor Jef Desmet heel mooie animaties leverde die wel postkaarten uit een andere wereld lijken.

17 februari 2022
Marc Alenus