#daPremière Mauger - Tomorrow's Gone

Deze Belgische band is groter in Nederland dan bij ons.

Twee jaar geleden bracht Mauger z’n debuutplaat ‘Sunday Competition’ uit. Het leverde de band (vooral met No Time To Look At You) heel wat radio-aandacht op bij StuBru en Radio 1, maar blijkbaar ook vooral in Nederland. Als we Spotify mogen geloven zitten de luisteraars van deze kustboys vooral in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amersfoort.

Luisterend naar nieuwe, melancholische  single Tomorrow’s Gone kunnen we ons daar wel iets bij voorstellen. Het nummer heeft een lekker kalm fietsritme. We zien onszelf zo door het Groene Hart peddelen met Tomorrow’s Gone in onze oortjes en  enkel het ruisen van het riet als bijgeluid terwijl een eenzame blauwe reiger overzeilt.

Ook in de mooie video bij het nummer is veel groen te zien. Hij ademt de sfeer van een ongedwongen zomerse dag uit. De kinderen spelen met de hond en voetballen wat terwijl mama en oma het gazon en de bloemen inspecteren. Aan de hemel is geen wolkje te zien. De beelden wiebelen wat alsof de cameraman op de veranda in een schommelstoel zit.

Mauger Mortier, Matthias Debusschere (ex-Sioen), Jan Duthoy en Jacob Nachtergale (beiden ex-Absynthe Minded) brengen met Tomorrow’s Gone het perfecte nazomernummer uit. De release is voorzien voor 24 september, maar je kan de clip én het nummer nu al bij ons ontdekken.

23 september 2021
Marc Alenus