Mauger - Sunday Competition

Mayway Records

Sunday Competition

Wat krijg je als je een onbezonnen singer-songwriter combineert met enkele gelijkgestemde, ervaren muzikanten? De negen songs op ‘Sunday Competition’ van Mauger zouden wel eens het antwoord kunnen zijn.

 

De singer-songwriter in kwestie is Mauger Mortier.. En hij verzamelde met Jan Duthoy en Jakob Nachtergaele, beiden tien jaar actief geweest bij Absynthe Minded, en Matthias Debusschere (ex-sioen) een ervaren band rond zich.

Kenmerkend voor Mauger is het frappante stemgeluid van frontman Mortier in combinatie met de subtiele en melancholische melodieën. Bovendien pint Mauger zich niet vast op één stijl, maar zit er bijzonder veel variatie in ‘Sunday Competition’, zonder dat het een zootje wordt.

In opener Route Du Soleil worden we gemoedelijk binnengeleid in het universum van Mauger. Het daaropvolgende Graces Plays Alone heeft daarentegen een al iets dreigender ondertoon. Come back To The City wordt gedragen door een catchy basritme en doet ons, net als slotnummer No Time To Look At You, enorm aan EELS denken.

In A Haze trekt volop de kaart van de weemoed. Vooral voor het meerstemmige refrein gaan wij helemaal overstag. Single I’m Always Fine kiest voor dezelfde weg. De combinatie van de zang van Mortier en de vrouwelijke stem zorgt voor een aangename wisselwerking en blend.

Er wordt sporadisch ook volop op onze dansbenen gemikt. Time To Choose schiet in dat opzicht volledig raak. Met het speelse synth-thema worden ook de jaren tachtig volop in het nummer gegooid.

‘Sunday Competition’ is een combinatie van het beste van een singer-songwriter- en een popalbum. Negen nummers die het arrangement kregen dat ze nodig hadden en voor de rest geen gezever. Negen nummers ook die zich comfortabel in je oor nestelen en daar op repeat staan.

5 februari 2019
Patrick Blomme