daPremière: Cody Turner - Boozing & Losing

Hoe een ketje een Amerikaan naar hier haalde.

Cody Turner is al meer dan twintig jaar bezig als singer-songwriter en heeft al tal van albums op zijn naam, maar in 2017 gebeurde er iets dat zijn leven zou veranderen. Hij moest twee shows spelen in Canada met onze eigen Nicolas Michaux en diens band The Soldiers Of Love. Het klikte meteen en Michaux en zijn Soldiers injecteerden de poëtische folk-rock-country met een heel nieuw en fris geluid.

Na een succesvolle en leuke Europese tournee in 2018 begonnen ze samen te werken in wat ‘Friends In High Places’ werd, het nieuwe album van Turner dat in juni zal uitkomen.

De plaat werd geproducet door Michaux – die zelf vorig jaar het prima album ‘Amour Colère’ uitbracht – en zal ook uitkomen op het Belgische label Capitane Records. De eerste single doet een beetje denken aan Hiss Golden Messenger en Father John Misty, maar heeft ook een vleugje typisch Belgische zelf-relativerende humor in zich.

Wij hebben de clip van de eerste single Boozing & Losing in première voor u en daar zijn we heel erg blij mee, want de samenwerking van Michaux en Turner klinkt werkelijk fantastisch. U hoeft ons niet te geloven, maar doe minstens de moeite om het te controleren.

11 maart 2021
Marc Alenus