daPremière: BEECH - A Big Surprise

De slackerpopband uit Aalst debuteerde in 2018 op Gazer Tapes met hun debuut-ep 'Teabag'. Later dit jaar volgt hun debuutalbum en daaruit is dit al de derde single.

A Big Surprise, zo heet de derde track uit ‘ARTIFACT’, de debuutplaat van BEECH, het muzikale project van Kristof Souvagie. Eerder al deelden we de fijne singles Summer’s Gone en Scare A Soul dus het mag geen verrassing heten dat we ook enthousiast zijn over de nieuwe single waarvan we bovendien de clip in première aan jullie mogen tonen van de vriendelijke jongens van Gazer Tapes.

In die clip van de hand van Achiel Van den Abeele, zien we Souvagie, die op de drums na (Laurens De Schutter) ook alle instrumenten inspeelde, op zijn eenzame slentertocht naar “the other side of town” langs het fietspad naast het ASZ en in het zogenaamde “verkeersparkje” waar vroeger de kindjes van Aalst leerden fietsen. Afgewezen door zijn Sofia mijmert hij wat over wat verloren is en over wat verkeerd loopt, maar in het donkerste van de nacht komt de verrassing: Sofia neemt hem terug bij de hand. Oeps… verklapt! Maar kijk en luister toch maar eens:

26 maart 2021
Marc Alenus