Beech - Summer's Gone

Beech - Summer's Gone

Beech kondigt het einde van de zomer aan.

Het is oktober en dus mag het doek over de veel te droge zomer wel vallen. Dat doet die buiten ook, maar Beech, de band (of het project) van Kristof Souvagie trekt er nu ook officieel een streep onder met zijn nieuwe single.

Hoewel, je mag een en ander niet letterlijk nemen. Summer’s Gone gaat meer over het verlies aan zorgeloosheid als over het einde van de zomer. De tekst voor het nummer werd immers geschreven toen bij Souvagie een auto-immuunziekte werd vastgesteld. Dat was uiteraard een flinke klap, maar toch lijkt de muzikant het hoofd niet helemaal te laten hangen, afgaande op de huppelende toetsen.

Nadat zijn bootje flink heen en weer geschud werd op de woelige zee van het leven nam Souvagie trouwens niet alleen de teugels van zijn leven, maar ook zijn muziek volledig in eigen handen. Sinds eind vorig jaar is hij bezig met de opnames van een eerste full album (‘Artifact’) en hij speelt daar alle instrumenten op van gitaar, over drums tot Fender Rhodes piano. Bert Noël stond in voor de mix.

De video bij de eerste single (en het artwork) zijn van de hand van Sofia Lorie. Zij koos beelden van schijnbaar zorgelozer tijden en die passen wonderwel bij de track die wel iets wegheeft van een vroege Sophia-track met zijn mix van melancholische akoestische en zijn meer schurende elektrische gitaar. Check de clip hieronder.

Uiteraard werd Summer’s Gone opgenomen in onze Spotifylijst.

4 oktober 2020
Marc Alenus