daPremière: Alexandra Alden - Vagabond

“Alexandra Alden maakt de wereld een beetje mooier met deze plaat.”

Dat schreven we in onze recensie van ‘Leads To Love’, het nieuwste album van Alexandra Alden. Helaas werd die wereld even later opnieuw wat grimmiger met een nieuwe coronagolf, bijkomende maatregelen. Zo gaat ook het optreden van deze talentvolle zangeres op Naked Song Festival niet door.

Maar… er is ook twee keer goed nieuws. Wij hebben de première van de nieuwste single van de Nederlandse met Maltese roots én de zangeres komt op 21 januari naar de Roma, meer bepaald naar de Amor in het teken van ‘Muziek aan tafel’.

Daar zal ze zeker ook Vagabond spelen, een van de hoogtepunten van de plaat en de song waarin Alden verklaart waarom ze niet bij één plek hoort. Ze zingt over meeslepende, dromerige achtergrondzang en zachte akoestische gitaar die langzaam dynamiek opbouwt naarmate de rest van haar band invalt.

Ze heeft het over hoe fantastisch het is in staat te zijn zich overal thuis te voelen en te handelen volgens haar eigen overtuigingen. Ze kan haar leven leiden zo eerlijk en waarachtig als ze zelf wil en dat gevoel brengt ze perfect over in dit nummer.

De wondermooie clip met animaties die perfect de songtekst verbeelden, ziet u hier in première.

2 december 2021
Marc Alenus