Damon Albarn blaast nieuw leven in The Good, The Bad And The Queen

Damon Albarn windt er geen doekjes om. Na de lang uitgestelde comeback van Blur in 2015 met ‘The Magic Whip’ en de terugkeer van Gorillaz eind deze maand, haalt hij nog een oud project van stal: The Good, The Bad And The Queen.

Deze band is wat men noemt een supergroep pur sang. Naast Damon Albarn spelen ook  Paul Simonon (bassist van The Clash), Simon Tong (The Verve) en Tony Allen (pionier van de Afrobeat)  bij deze band. In 2007 lag hun eerste en voorlopig enige album ‘The Good, The Bad And The Queen’ in de rekken. Het was een conceptalbum met nummers die handelden over het moderne leven in London. Danger Mouse kroop ervoor achter de knoppen.

‘The Good, The Bad & The Queen’ was oorspronkelijk het debuutalbum van een naamloos project, al werd de groep na een tijdje zo aangeduid. Of Albarn met dezelfde naam doorgaat, is voorlopig nog niet bekend.

Albarn bevestigde aan het muziekblad Q dat er een nieuw album zit aan te komen. Hij en de andere bandleden werken er al aan sinds 2014, maar sinds de Brexit werd hun enthousiasme en creativiteit nog meer getriggerd. “De Brexit gaf ons een prachtig nieuw startpunt”, aldus Albarn.

Verdere details ontbreken over dit specifieke zijproject van Albarn. Wat we wel al zeker weten is de releasedatum van het Gorillaz-album. ‘Humanz’ komt uit op 28 April en de tekenfilmfiguurtjes engageerden Noel Gallagher, Pusha T en Jehnny Beth. Deze zomer staan ze geboekt in Canada, Japan en San Francisco. Nog even bang afwachten dus of ze ook hier in de buurt komen spelen.

10 april 2017
Joris Roobroeck