Clippremière: Subterranean Street Society - So Sorry

Twee jaar geleden bracht de Amsterdamse straatmuzikant van Deense origine, Louis Puggaard-Müller het mooie album ‘Ill Leave Before You Do’ uit onder de vlag van Subterraneam Street Society. Volgend jaar komt de opvolger ‘Twelve Steps’ eraan. Daaruit presenteren wij graag de eerste single So Sorry.

So Sorry belicht het alcoholprobleem van een familielid. In plaats van te veroordelen, zoekt Puggaard-Müller naar begrip voor het probleem door te kijken naar zijn eigen kleine kantjes en problemen.

 Puggaard-Müller groeide zelf op in een familie waarin alcohol een groot probleem was. De plaat is dan ook een persoonlijk verhaal waarin hij op zoek gaat naar een manier om om te gaan met het gevoel van hulpeloosheid tegenover de verslaafde en een zoektocht naar manieren om te aanvaarden en te begrijpen.

De titel van het album verwijst naar ‘The Big Book’, de basistekst van de AA. Elke song is geschreven vanuit het perspectief van een van de twaalf stappen om van alcoholverslaving af te raken.

So Sorry, is de achtste stap in het proces en de song begint als zelfreflectie, maar eindigt in bitterheid en zelfs kwaadheid. De gitaarsound is even ruw als de gevolgen van verslaving en de zang is doorleefd waardoor het geheel erg geloofwaardig en erg sterk binnenkomt net zoals de debuutplaat van twee jaar geleden.

De clip is live opgenomen in The Moon Music studio’s en maakt deel uit van 27tapes waarbij een veelbelovende Nederlandse, Duitse (Tangerine) en een Belgische band (Dans Dans) in de kijker wordt gezet. Bekijk hem hieronder in première.

7 september 2018
Marc Alenus