Clippremière - Kameel - Trugschluss

Deze première is een misvatting.

Meteen ook het titelnummer en tweede single van het tweede album van Kameel dat bij deze officieel wordt aangekondigd. Met eerste single Tonny kwam het instrumentale trio in september verrassend dansbaar uit de hoek.

Kameel heeft drie bulten: Patrick Steenaerts (gitaar), Hans Mullens (bas) en Geert Roelofs (drums) en breit met ‘Trugschluss’ een sterk vervolg aan het fel gesmaakte debuutalbum ‘Barkas’ (2020). We horen Kameel in alle gedaantes: vaak boos, snedig, dreigend, scheef en hoekig (Von Grund Auf Am Zweig, Trugschluss, Black Bag), dan weer beklijvend mooi (Charlie Tango, Big L.), soms zelfs aanstekelijk dansbaar! (Tonny, Showgun). Altijd zonder compromissen en met een stevige dosis humor.

‘Trugschluss’, betekent in de muziek zoveel als "onverwachte wendingen binnen een compositie" of "bedrieglijk slot". Het album is dan ook een muzikale synthese van het onrustige, voortdurend veranderende leven van de voorbije twee jaar. Dat hoor je ook in de titeltrack. De eerste anderhalve minuut lijken we rustig mee te deinen op de rug van een schip van de woestijn, maar dan worden de noten scheef getrokken, gaan de instrumenten al eens hun eigen weg of scheurt een gitaar voorbij als een rallywagen tijdens Parijs-Dakar.

Ook de clip van de hand van Jaak De Digitale werkt de bevreemding in de hand. Alles speelt zich af in en rond een half vergane boom. Overal zie je kamelen opduiken, maar ook scenes die weggelopen lijken uit ‘De Tuin Der Lusten’ van Hieronymus Bosch. Wie alle kamelen kan tellen, geven we een vat!

Voor de potige in-your-face-productie en mix tekende Dijf Sanders. De opvallende hoesfoto van het album (niet te verwarren met de hoes van single Tonny) is van de hand van kunstfotograaf Karel Fonteyne, internationaal bekend als modefotograaf in de jaren tachtig en negentig.

Kameel live:

11.02 Wunderkammer, CC Strombeek
16.02 CC De Werft, Geel
11.03 N9, Eeklo
25.03 Backstage Gitan, Diest
29.03 Hoogmis, Edegem
19.04 Farrm, Hasselt

 

8 december 2022
Marc Alenus