Brigid Mae Power keert nog eens terug naar laatste album

Pijn en hoop in één nummer.

Brigid Mae Power bracht vorig jaar het hele mooie folkalbum ‘Head Above The Water’ uit. Uit die plaat sprak een heel grote emotionele kracht en daaraan worden we vandaag nog eens herinnerd nu afsluiter en titeltrack een videoclip kregen terwijl hij eerder al in juli 2020 uitkwam als digitale single, met op de flipside een mooie cover van John Prines Angel From Montgomery.

In de clip (een samenwerking met Johnny Sanders van Prehuman) keert Brigid Mae Power in herinnering terug naar de woeste kusten van het groene eiland waarop ze geboren is. De impressionistische tekst geeft niet veel prijs en ook de ingekleurde beelden van de clip (deels van een kustlijn, deels van de zangeres zelf – al dan niet aan de piano) laten veel ruimte voor interpretatie.

Maar naar verluidt gaat deze tedere, aangrijpende track over de fysieke pijn die gepaard gaat met een verslaving die geliefden van verslaafden moeten doorstaan. De krassende viool van Brian MacGloinn lijkt die pijn te evoceren, maar de track biedt ook hoop biedt aan het einde als Mae Power fluitend richting toekomst loopt.

4 maart 2021
Marc Alenus