Boy Minos stelt ep voor met kortfilm #daPremière

De Antwerpse singer-songwriter schakelde daarvoor Luka Galle (Lukascope) in.

Boy Minos stelt ep voor met kortfilm #daPremière

't Is niet eenvoudig om op te vallen in de stroom aan releases, die wekelijks op de muziekliefhebber wordt losgelaten. Boy Minos (alter ego van singer-songwriter Stanley Christiaensen) ging daarom op zoek naar een originele manier om zijn titelloze ep (die eind november moet verschijnen) aan te kondigen. Deze artistieke kortfilm was het antwoord.

Vanuit de intieme setting van Christiaensens kamer ontstond een obsessieve zoektocht naar een plek waar hij kon ontsnappen aan de dagelijkse zorgen. Dit leidde tot nummers met dromerige melodieën, diepe melancholie en een knipoog naar zowel sixties- en seventiespop (The Beatles, Townes Van Zandt, Ry Cooder) als naar hedendaagse indierock (Arctic Monkeys). Iskander Moon nam de rol van producer op zich. De debuutsingle uit de ep, Riddle, verschijnt op 18 oktober, maar wij mochten u nu al de kortfilm voorschotelen.

Luka Galle over de kortfilm: "Sfeer was in de eerste plaats de grootste drijfveer bij het maken van de kortfilm. Stanley's ep gaat over weggaan en afscheid nemen dus speelde ik al snel met het idee van een geest die plekken uit z'n verleden bezoekt maar er veelal de leegte aantreft die hij veroorzaakte door z'n vertrek. Hij beweegt als een droom van de ene plek naar de andere. Zie de armband en ringen als een tool om van de ene plek naar de andere te reizen"

15 oktober 2024
Patrick Van Gestel