Biezen eert Chris Cornell op nieuwe single

Nu vrijdag verschijnt de nieuwe single van Biezen. I Will Remember You gaat het volgende album van  de band van Erik Van Biesen. ‘Summer Of Red Roses’ komt in het voorjaar van 2018 uit via Starman Records en is een liefdesplaat in de brede zin van het woord geworden. De songs handelen allemaal over mensen die je in je hart sluit, ook al ken je ze niet altijd persoonlijk. Live wordt de plaat voorgesteld op 23 februari in het Trefpunt te Gent.

De organisch klinkende single doet denken aan Neil Young, Richard Hawley en Mark Lanegan en gaat over de dood van Chris Cornell, voormalig frontman van Audioslave en Soundgarden. En ook al komt de single pas deze week uit, de clip is al te bekijken.

Van Biesen speelde tweeëntwintig jaar bij Gorki en was ook actief bij The Paranoiacs, Axelle Red en Freddy De Vadder & De Bende Va Miènde. Vorig jaar bracht hij pas zijn eerste soloplaat uit. Daarop werkte hij samen met de Amerikaanse producer Alex Krispin en dat werkte want ‘The Birds Return’ kon hier op de redactie op een warm onthaal rekenen.

5 december 2017
Marc Alenus