Aubergine Artist Management zet het jaar goed in

Voor Aubergine Artist Management zit er een nieuw jaar vol wilde plannen aan te komen. 2017 was een heel bijzonder jaar voor hen met onder meer de viering van LABtrio (10 jaar) en Aka Moon (25 jaar) bovenop het tienjarig bestaan en het feest van 100 jaar jazz.

Voor Aubergine Artist Management zit er een nieuw jaar vol wilde plannen aan te komen. 2017 was een heel bijzonder jaar voor hen met onder meer de viering van LABtrio (10 jaar) en Aka Moon (25 jaar) bovenop het tienjarig bestaan en het feest van 100 jaar jazz.

Allereerst is er natuurlijk het optreden van LABtrio op Flagey (19.01) in het kader van het Brussels Jazz Festival, maar daarnaast is er nog vanalles te melden.

2017 was ook het jaar waarin drummer Teun Verbruggen (o.a. B.O.A.T., Warped Dreamer, curator van RAT-events) een nieuwe uitdaging vond in het Walter project, de uitbouw van een creatieve plek waar muziek en beeldende kunsten elkaar helemaal kunnen vinden. Eerder waren er al de Walter Invites reeksen, maar er zit veel meer in de pijplijn.

Zo is er de uitgave van een eerste ‘Walters First’ LP (RAT 038) met drie tracks, live opgenomen tijdens Jazz Middelheim 2014. Teun op drums, naast Jozef Dumoulin (Fender Rhodes), trompettist Nate Wooley en Ingebrigt Haker Flaten op bas. Voor het artwork van de vinyl werd op Wannes Lecompte gerekend. En het dient gezegd: het ziet er ontzéttend mooi uit. Hier is er meer info omtrent die release te vinden.

Daarnaast is het ook uitkijken naar de eerste release van Lynn Cassiers’ Imaginary Band, met o.a. saxofonist Sylvain Debaisieux, Ananta Roossens op viool en trompet, Niels Van Heertum op euphonium, Erik Vermeulen op piano, Manolo Cabras op contrabas en tenslotte Marek Patrman op drums. Haar debuut verschijnt op het Portugese Clean Feed label en wordt gevolgd door een aantal releaseconcerten in april en mei 2018.

En dan is er nog drummer Antoine Pierre (Urbex, TaxiWars - met ook al nieuw werk onder de arm, Philip Cathérine,..). Die nam intussen een tweede album ‘Sketches Of Nower’ op dat in mei verschijnt via Igloo Records. Daarnaast werkt hij ook aan een eerste album met het gloednieuwe NextApe project waarbij hij samenwerkt met gitarist Lorenzo Di Maio, Jéröme Klein (keys, electronics) en vocaliste Veronika Harcsa. Dat debuut wordt verwacht begin 2019.

Om af te ronden : ook Aka Moon is volop aan het touren met het nieuwe album ‘Now’. En ook Brzzvll (19.01, Het Bos), altijd goed voor een groovy feestje, en De Beren Gieren (o.a. 24.02, LantarenVenster) die met 'Dug Out Skyscrapers' touren zijn op tournee en zoals u weet zorgen zij voor (h)eerlijke Berenmuziek

www.labtrio.be

www.ratrecords.biz

http://www.aubergineartistmanagement.com/

14 januari 2018
Philippe De Cleen