Astronaute kondigt nieuwe ep aan met single

Begin dit jaar viel in de Denderstreek een meteoriet uit de ruimte.

De steen is nog altijd niet gevonden, maar dat is niet erg, want vandaag (28 april) valt er iets veel mooiers op je hoofd. Astronaute, de band rond Myrthe Luyten dropt immers een nieuwe single. Twist heet die en hij doet ons alvast sterren zien. Hij klinkt immers teder en troostend zoals elke track ,die het duo al op de wereld losliet, maar toch weer zo warm dat we er meteen opnieuw van smelten.

“I know someone stole your luck / But today it seems like it’s clearing up”, troost Luyten haar nukkige geliefde bij zacht getokkel en met samenzang van haar muzikale partner Bert Hornikx (Brom Tok), die hier heel zacht en nauwelijks merkbaar ook pianotoetsen streelt. Wij worden graag teder wakker gekust ’s morgens en dus mag deze song op onze telefoon als wekdeuntje voor de komende maanden.

En er is nog meer goed nieuws! Twist is de voorbode van de ep ‘Recircle’ met daarop vier songs in akoestische versie, die ook al te vinden waren op het tweede album van Astronaute, ‘Circle’. Die plaat dateert al van 2018, maar wordt hier nog regelmatig opgeduikeld. Op de ep is het nog wachten tot in juni, maar we hebben alvast iets om ons tot dan warm te houden.

28 april 2021
Marc Alenus