Ão toont zich aan Europa en wil meer

Volgende donderdag (18 januari) speelt de band op ESNS in Groningen.

Daar zal  Ão  debuutplaat ‘Ao Mar’ voorstellen aan een nieuw, internationaal publiek. Om dat te vieren, bracht het kwartet More (afsluiter en hoogtepunt van die plaat) op single uit. Het nummer ontvouwt zich als een magnetiserende mantra over het overwinnen van angsten en kwetsbaarheid en is alweer zo’n fascinerende en gracieuze parel uit de muzikale schatkist waarvoor het kwartet een sleutel liet smeden uit roots- en elektronische muziek.

Bekijk zeker ook de prachtige video van Michiel Venmans. Venmans is geselecteerd voor het Seeyousound Filmfestival van Turijn (feb '24) met de video van een ander nummer van Ão (Meninas).

Op ESNS speelt de band op 18 januari om 20u10 in WeNutButter, de gloednieuwe ESNS-hotspot vlakbij Simplon. Op 24 januari strijdt Ão in het Antwerpse Sportpaleis mee voor een MIA in de categorie ‘Doorbraak’. Op 18 februari staat Ão twee keer in de AB Club. De avondshow is uitverkocht, de namiddagshow bijna. Aankondigingen voor nieuwe shows en festivals in binnen- en buitenland volgen weldra.

12 januari 2024
Marc Alenus