Alweer een album voor Big Thief

Tweede album op enkele maanden tijd voor Big Thief.

Vorige week verschenen al twee (naamloze) songs van Big Thief op het internet en vandaag kondigt de band alweer een volgende plaat aan. Die zal ‘Two Hands’ heten en uitkomen op 11 oktober.

Ook al leek Adrianne Lenker op een eindeloze tournee, toch met ze ergens vorige zomer een paar weken vrij genomen hebben om samen met Buck Meek, James Krivchenia en Max Aleartchik ergens in de groene wouden van het noorden van Washington een pak songs op te nemen.

Die verschenen op 3 mei van dit jaar op het hemelse ‘UFOF’. Maar zodra dat album klaar was, verhuisde de band richting Mexicaanse grens en blikte daar (wat de band noemt) de aardse tegenhanger van dit album.

Eerste track eruit is het stevige Two Hands dat al geregeld in de setlist van de band opdook en op het album maar liefst een dikke zes minuten duurt. Voor wie die brok niet doorgeslikt krijgt, is er ook een singleversie van vier minuten.

Over de track zegt Lenker: “Two Hands has the songs that I’m the most proud of; I can imagine myself singing them when I’m old. Musically and lyrically, you can’t break it down much further than this. It’s already bare-bones.”

Ook de rest van de plaat staat vol met dit soort rauwe, energetische songs. Ze werden dan ook live opgenomen. Lenker noemt het politieke songs, zonder politieke taal. Ze gaan over wat we de aarde aandoen, hoe oorlog steeds dichterbij lijkt te komen en welke trauma’s aan de grond liggen van alles. Fans zullen verschillende songs al kennen van live shows.

Big Thief staat deze vrijdag op Pukkelpop en komt op 5 maart 2020 naar de AB.

Tracklist

1.Rock And Sing
2. Forgotten Eyes
3. The Toy
4. Two Hands
5. Those Girls
6. Shoulders
7. Not
8. Wolf
9. Replaced
10. Cut My Hair

13 augustus 2019
Marc Alenus